Nem az oltások ELLEN, hanem a választhatóságuk MELLETT küzdünk!

 
"Elképesztőnek találom, hogy annak ellenére, hogy a főfolyású média és a vezető kormányzati szervek ismételten hangsúlyozzák, hogy a beoltott gyerekeket beoltatlan gyermekek ellenében vizsgálni etikátlanság, egyre több kutatócsoport vállalja magára azt, hogy ők bizony akkor is elvégzik a tanulmányokat. Miközben ezeket a felméréseket gyakran elutasítják, tisztán epidemiológiai és egyéb okokból, azt hiszem, hogy az ilyen jellegű tanulmányok eredményeit nem lehet már a szőnyeg alá söpörni. Ezek a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem kétséges az a tény, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint beoltott társaik és emiatt ezeket a vizsgálatokat gondosan tanulmányoznia kellene minden gyermekorvosnak és szülőnek egyaránt!"
Forrás: https://naturahirek.com/tanulmanyok-bizonyitjak-a-be-nem-oltott-gyermekek-sokkal-egeszsegesebbek-mint-beoltott-tarsaik/
 
Dr. Ébert Jenő belgyógyász, homeopata orvos: Az oltások hosszútávú következményei
https://www.youtube.com/watch?v=FmAgwQ22mks
 


 

A parlagfű egy csodálatos - többek közt - immunerősítő gyógynövény!

Miért jár mégis milliós büntetés azoknak, akik földjükön nem írtják a parlagfüvet?
A válasz: A gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!
(Ma már a lakosság 30%-a allergiás vagy asztmás és ők biztos gyógyszerfogyasztók!!!)
 
A parlagfű minden betegség ellen hat, erősíti az immunrendszert, fokozza az őssejtek termelődését, gyógyítja a rákot, ehető mint ételízesítő, nagyon sok vitamint tartalmaz!
 
 • A friss leveleket közvetlenül is fogyaszthatjuk, elrágcsálhatjuk, de készíthetünk belőle forrázatot, ahogy a megszárított növényből is. Illóolaja hasonlóan hatékony, de annak adagolásával legyünk elővigyázatosak. Tinktúra formájában is alkalmazható. A szárított növényből készített por is alkalmas közvetlen fogyasztásra, krémek készítésére, orrba szippantásra. Lehetőleg ne túl tömény forrázatot készítsünk, mert hígan könnyebben kifejti hatását, és kevésbé szárít, ha nagyobb mennyiségű vízzel együtt visszük be a szervezetbe.                                       (Én a frissen szedett hajtásokat felaprítva a fagyasztóban tárolom és mindenbe szórok egy csipetet belőle: szendvicsre, levesbe, főzelékbe, köretre, teába. Természetesen szárítok is belőle jó sokat, hogy kitartsona következő tavaszig! )
 • Íze: keserű (6), aromás (3). (Ízének, hatásának erőssége a Hold állapotaival összhangban változik.)
 • Energetikai hatása: A szelet fokozza, a tüzet szabályozza, tisztítja és normalizálja, a vizet csökkenti.
 • Általános hatása: Hűtő vértisztító, szárító, hurut- és nyálkacsökkentő, lázcsillapító, sebfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, immunrendszer-erősítő, méregtelenítő, általános szöveti és nyirokrendszer-tisztító, burjánzó szövetet és daganatot gyógyító. Közérzetjavító, erőnlétfokozó, általános erősítő, energizáló és regeneráló hatású. Fertőtlenítő, emésztést fokozó, étvágycsökkentő, vércukorcsökkentő, gyomornyugtató és -erősítő, zsírégető, testsúlycsökkentő, dugulást szüntető. Idegnyugtató, idegerősítő, gombásodás-, allergia- és asztmaellenes hatású, légzéskönnyítő. Féregűző, csökkenti a candidafertőzést. Fokozza a vele együtt beadott növények, gyógyszerek hatékonyságát. Afrodiziákum, erőnlét- és potenciafokozó.
 • Lélektani hatása: Gyengéden csillapítja a háborgó lelket, szünteti az indulatokat és a kilátástalanság érzését, támogatja a belátásra jutást, a problémamegoldó képességet és az éleselméjűséget. Segít felülemelkedni a problémákon, szünteti a tespedést és a megrekedést, a mélabút és a komorságot, valamint a burjánzó, mérgezett érzelmi és gondolati folyamatokat. Erőssé, állhatatossá teszi a lelkületet, tágítja az élettér érzetét, csökkenti a korlátoltságot.
 • Részletes ismertetése: Szárított, finom porának őrleményét sikeresen alkalmazhatjuk orrmandula-nagyobbodás vagy orrpolip kezelésére. Bármilyen formában alkalmazva fokozza a száj szárazságát, csökkenti a nyáltermelést, a szájnyálkahártya és az íny fertőzéses, gyulladásos tüneteit, égő érzéseit, rendszeres használata csökkenti a fogak szuvasodási hajlamát. Torok- vagy mandulagyulladás esetén forrázatának fogyasztása, illetve az azzal történő napi többszöri, rendszeres gargalizálás gyors javulást eredményez. Hangszálgyulladás vagy a hangszál megerőltetése, valamint rekedtség esetén forrázatát gargalizáló öblítőként alkalmazhatjuk, naponta többször. A nyelőcső felmaródásával keletkező égő, fájó érzést hűs forrázata szintén csökkenti.
  A gyomor hurutjait radikálisan csökkenti, a gyomorrontás tüneteit meglepő gyorsasággal szünteti. Erősíti az émelygő, gyengén emésztő gyomrot. Esetleges fertőzéseit, erjedéseit sikeresen kezelhetjük a növény forrázatának kúraszerű fogyasztásával. Fokozza a gyomortartalom feldolgozását, segíti a továbbhaladását.
 • tápcsatorna teljes hosszában szünteti a hurutokat, lerakódásokat, az erjedő, rothadó és egyéb gázképző folyamatokat. Ezzel megóvja a beleket attól, hogy fertőző, élősködő lények táptalaja legyen, így a bélgombásodásnak, a bélfertőzésnek, a gázképződésnek, a puffadásnak is az egyik hatékony ellenszere. Az ilyen jellegű tünetek kezelésére javallt étkezés előtt egy kis idővel fogyasztani a forrázatából. Enyhén fokozza az emésztőnedvek termelését, de csak a kellő mértékben, mert egyúttal vissza is fogja azok túltermelését. Szünteti a belek dugulását, a béltartalom pangását, fokozza a bélmozgást, így segít a belek tisztántartásában és a székletürítés megindításában. Gátolja a bélfal elzsírosodását, és felszámolja, illetve kiürülésre készteti az emésztetlen tápanyagokat, a mérgeket. A belek daganatos állapotának kezelésében elengedhetetlen. Mondhatjuk, hogy a tápcsatorna teljes hosszában, a hozzá csatlakozó emésztőszerveket, mirigyeket is beleértve, kiváló hatású a daganatos betegségek kezelésében. Természetesen érdemes más növényekkel kombinálni, a tüneteknek és a beteg szerv sajátosságainak megfelelően.
 • Erősíti a májműködést és egyben tisztítja a májat: segít méregteleníteni a szervezet legnagyobb méregtelenítő szervét. Rendszeres használata képes megszüntetni a máj elzsírosodását. A sárgaság, a máj gyulladásos betegsége esetén híg forrázatának nagy mennyiségű fogyasztása javallható, esetleg ürömmel, édesgyökérrel kombinálva. Fiatalítja az epét, hatékonnyá teszi és egyben normalizálja az epetermelést. Kúraszerű alkalmazása képes az epekő megszüntetésére is.
 • A parlagfű javasolható a lépmegnagyobbodás kezelésére, illetve a hasnyálmirigy tisztítására, gyulladásának kezelésére, bőséges folyadékbevitel mellett.
  A vese szűrőrendszerét tisztítja, működését erősíti, terheit csökkenti. Vesegyulladás kezelésére is alkalmas, emellett a vese meghűléses, hurutos, egyéb fertőzéses betegségeinek kezelésére is kiváló. Általános veseerősítő, enyhe, kíméletes vízhajtó.
  A húgyhólyag, a húgycső fertőzéseire és gyulladásaira is hasonló okokból jó.
 • A nyirokrendszer működését képes oly mértékben felgerjeszteni, hogy az szinte megtáltosodik, és könnyűszerrel elbánik a súlyosabb támadásokkal is, anélkül hogy kizsarolná a szervezet energiatartalékait. Ennek kialakulásához átlagosan három napig kell napi két-három alkalommal fogyasztani valamilyen formában. Ezzel igen erősen tisztítja a nyirokcsatornákat és a nyirokmirigyeket is. Így a nyirokrendszer kóros elfajulásait is hatékonyan kezelhetjük vele.
  Képes a vérben megjelenő tisztátalanságokat, fertőzéseket, élősködőket, mérgeket felszámolni, de nem csak mint hűtő vértisztító, hanem mint szokatlanul hatékony immunrendszer-erősítő is. Ezért a malária kezelésére más növényekkel együttesen jó eredménnyel alkalmazható.
 • A parlagfűvel az allergiás jellegű védekező reakciók - ha talán nem is mindegyik – jelentősen csökkenthetők, sőt szüntethetők. Így orvosolja a pázsitfű- és a parlagfű-allergiát, valamint a virágpor- és egyéb porallergiákat, mivel felerősíti, ellenállóvá teszi a szervezetet, s annak így nem kell vészreakcióhoz folyamodnia. E gyógynövény igazolja a közmondást: „kutyaharapást szőrivel”. Használatának eredményeképpen eltűnik a bő orrváladék és a túlzott nyálelválasztás, az égő, viszkető érzés az orrban és a szemben, valamint a bőr egyéb területein. A szüntelen tüsszentési inger is az előbbiekkel együtt csillapodik le, méghozzá az elfogyasztást követő pár percen belül. Rendszeres vagy megelőző használata bármilyen formában meg sem engedi, hogy e tünetek egyáltalán kialakulhassanak. Ráadásul mindezt mellékhatás nélkül teszi ez a gyógynövény. Gyermeknek és felnőttnek egyaránt javasolható, adható. Nem kell félni az allergiás tünetek fokozódásától vagy esetleges kialakulásától, mert hatékonyan és rövid idő alatt szünteti azokat, sőt „védelmez” ellenük.
 • Érdemes egy marék felaprított parlagfüvet egy liter felforralt vízzel leönteni, megvárni, amíg iható hőmérsékletűre hűl, és naponta egy-két bögrével elfogyasztani. Édesíteni, savanyítani nem érdemes.
  Hasonló hatása van alkoholos áztatmányának is, borba vagy pálinkába téve (egy púpozott evőkanállal adni fél literhez, és egy hétig áztatni) napi egyszeri fogyasztása elegendő a tünetek féken tartásához.
 • tüdőre szárító, tisztító hatása van, így a benne esetlegesen kialakuló nyálkatúlsúlyt – legyen a nyálka híg vagy sűrű – gyorsan és hatékonyan csökkenti, akár nyersen elrágcsálva, akár forrázat formájában fogyasztva. Hörghurut és hurutos köhögés esetén is javallt. Emellett segít az elzáródott léghólyagok megnyitásában, miáltal növeli a légzőfelületet. Így fulladásos rohamok során gyors segítségként alkalmazható, légzésnyugtató, légzéskönnyítő hatásánál fogva is. Ezért nem csak a nedves, hanem a száraz asztmát is eredményesen kezelhetjük vele, amennyiben kúraszerűen vagy rendszeresen alkalmazzuk. A tüdőben kialakult lerakódások eltávolításában, daganatainak, szövetburjánzásainak felszámolásában is hatékony.
 • Az idegrendszert közvetlenül nyugtatja, erősíti, de a mérgek felszámolásával közvetve is megteszi ugyanezt, hiszen csökkenti az ingerlő hatások jelenlétét. Életerő-fokozó, mozgató hatása emellett a depresszió, a mélabú és a komorság kezelésére is alkalmassá teszi.
  „Doppingként”, ajzószerként is alkalmazható. Nemcsak a közérzetet javítja, hanem rendszeres alkalmazása képes az általános erőnléti állapotot stabilan és jelentős mértékben fokozni. Ezért alkalmas a sportteljesítmény növelésére, a tartós fizikai terhelés könnyed elviselésére, valamint a megbetegedések, műtétek utáni leromlott állapot javítására.
 • Rendszeres használata csökkenti a húgysavszintet, a köszvényes tüneteket, az ízületi gyulladásokat, lazábbá, hajlékonyabbá, mozgékonyabbá teszi az ízületeket.
 • bőrfelszín sebeit szárítja, nyugtatja, fertőtleníti, szövetregenerálókkal együtt alkalmazva hatékonyan elősegíti a sebgyógyulást. A vérömlenyek felszívódását külsőleg borogatásként alkalmazva, belsőleg forrázatként fogyasztva egyaránt elősegíti.
 • Jótékony hatású a test alsó fertályára. Enyhén melegíti a kismedencét, szünteti az itt megjelenő pangásokat, gyulladásokat, huruttúlsúlyt, így felszámolja a fertőzések táptalaját, szünteti a fertőzéseket. Ezért kúraszerűen alkalmazva alkalmas a húgycső- és a hüvelygyulladás kezelésére, az égő érzések csillapítására, a folyással járó gombás, baktériumos fertőzések kezelésére külsőleg (intim tus) és belsőleg együttesen.
 • Az általános erőnlét fokozása miatt afrodiziákumként, nemierő-fokozóként és -stabilizálóként alkalmazható, esetleg keverékek alkotórészeként. Fokozza a magabiztos férfierő jelenlétét, így csökkenti a hajlamot a korai magömlésre.
 • Ellenjavallat: Kiszáradásos, folyadékhiányos állapotban csak elővigyázatosan alkalmazzuk. A megfelelő folyadékbevitel egyébként is szükséges.                                                                                                                                       
 • Írta: dr. Kmeth Sándor orvos, javasgyógyász
 • Forrás: https://www.javas.hu/index.htm

 

Ősi magyar gyógymódok

 

Gyógyító őseink

 

Az ősi gyógyítók – akik közül a legmagasabb tudással rendelkezőt „táltosnak” nevezték – rengeteg olyan gyógymódot és diagnosztikai eljárást használtak, amivel manapság a természetgyógyászoknál és a keleti mestereknél találkozhatunk. Ilyen például a hővel, izzasztással való gyógyítás, az iszappakolás, a színterápia, a féldrágakövekkel és ásványokkal való gyógyítás (kristályterápia), a gyógynövények alkalmazása, a köpölyözés, a masszázs, a csontkovácsolás, a hangszerekkel és zenével való gyógyítás (hangterápia), az íriszdiagnosztika (a szem szivárványhártyájából történő megállapítása a betegségeknek), a testnedvek vizsgálata a betegségek megállapításakor – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A keleti gyógyítókhoz hasonlóan a táltosok is őselvként tisztelték a természeti elemeket – tűz, víz, föld, levegő –, és úgy tartották, attól függően, hogy az ember milyen viszonyban van a természet rendjével, alakulnak ki és gyógyíthatóak meg a különböző betegségek. Hitük szerint a betegségeket minden esetben az okozza, ha valaki nem követi és alkalmazza életében a természet tanításait, ha azok ellenére próbál meg élni. A gyógyító eljárások ezért a négy alapelem ismeretére épültek, fő elvük pedig mindig a mértékletesség és a szervezet egyensúlyi állapotának fenntartása volt.

 Izzasztó kunyhóban végzett szertartás során élték meg a négy elemmel való közvetlen, szakrális találkozást. A szertartás résztvevői a földön ültek, tüzet gyújtottak, amiben köveket forrósítottak föl, a szertartás vezetője vizet locsolt a forró kövekre, a negyedik elem, a levegő pedig a kövekről felszálló gőz formájában képviseltette magát a szertartáson. Az így elvégzett rítus a megtisztulást és újjászületést jelképezte – testi, lelki és szellemi szinten egyaránt.

Az ősmagyar gyógyítok tisztában voltak azzal az elvvel is, amit manapság, főként ezoterikus körökben, egyre többen felismernek és alkalmaznak: a szavak gyógyító erejére alapozták a „ráolvasás” rituáléját. Az olyan régi szavaink, mint a „megigéz”, „igéz” is abból az ősi hitből származnak, hogy a gyógyító pusztán a szavaival képes elűzni a gonosz erőket és meggyógyítani a betegségeket. Ugyanígy az ima és a fohász is a kezelés része volt, hiszen igazából Isten gyógyít: a gyógyítás előtt, alatt és után is használták, mivel úgy hitték, a lélek megtisztulása visszahat a testi problémákra. Nemcsak szavakkal, más „gyógyító rezgésekkel”, zenével és énekkel is előszeretettel kezelték a betegeket. A gyógyító „ráhangolódott” a beteg rezgésére, kisugárzására, és az ennek megfelelő hang előidézésével végezte a gyógyítást.

Ráolvasás pl:

"Kígyómáj és medvefarok, múljon el az összes bajod!

Nyusziláb és békaháj, a betegség odébbáll!"

 

A gyógynövények keveréséről

 

Amikor különböző gyógynövényeket keverünk össze, tudnunk kell, hogy az ezekben lévő anyagok egymással kölcsönhatásba lépnek és rengeteg új hatás jelenhet meg. Ez lehet az egyes növények hatásaitól eltérő vagy akár ellentétes hatás is. Nem biztos, hogy például két nyugtató hatású gyógynövény összekeverésével erősebb nyugtató hatást érünk el. Még az is előfordulhat, hogy csökken a nyugtató hatás vagy éppen serkentő hatást vált ki a keverék.

Tudnunk kell azt is, hogy a növények alaptulajdonsága a többirányú hatásosság. Nem egy hatással rendelkeznek, hanem néhány, esetleg több hatással is. Általában egy gyógynövénynek 1-2  főhatása van, ami a legerősebb hatás. Emellett vannak másodlagos, nemritkán harmadlagos hatásai is. Tehát egy gyógynövénynek nem hatása, hanem hatásrendszere van!

Tehát pl. egy alapvetően nyugtató hatású gyógynövény segítheti még ezen kívül az emésztésünket, a vizeletkiválasztást, az epe- és veseműködésre jó serkentő hatása lehet és kisebb mértékben lázcsillapító, hurutoldó, antibakteriális…stb. hatása is lehet.

Mindezek fényében látható, hogy ha együtt alkalmazzuk a növényeket, akkor a keverékben lévő összes gyógynövény hatása többé-kevésbé változni fog.  A külön-külön meglévő másodlagos vagy harmadlagos hatás elsődleges, meghatározó hatássá válhat, míg egy vagy több főhatás eltűnhet vagy háttérbe szorulhat, de kialakulhat egy teljesen új, erős hatás is a keverékben.

Amennyiben kellő tudással rendelkezünk az egyes gyógynövények elsődleges, másodlagos, esetleg harmadlagos hatásairól, a jó kúrákhoz olyan speciális keverékeket készíthetünk, ahol:

- a komponensek jó hatásai egymást erősítve összeadódnak

- a létrejövő új hatások is alkalmasak az adott betegség kezelésére

-  a keverékben létrehozott centrumhatást egy olyan hatáskomplexum veszi körül, amely közvetve

   szintén  az adott betegség gyógyítására alkalmas hatás.

 

 

Miért nem ihatja nyugodtan mindenki a hársfa teát?A téli időszakban a hársfa tea használata nagyon elterjedt a köztudatban. Nem alaptalanul, hiszen kiváló gyulladáscsökkentő és nyálkaoldó, ezen kívül antioxidáns flavonoidokat is tartalmaz, jó hatással van az immunrendszerünkre és a szívműködésre is.

DE! Pont a szívre ható hatóanyagai miatt a szívproblémával küszködők nem fogyaszthatják, mert megterheli az amúgy is gyengébben működő szívüket! 
Csecsemőknek, kisgyermekeknek sem szabad inniuk emiatt! Egészséges embereknél sem túl okos dolog túlzásba vinni a napi fogyasztást, mert megemelheti a vérnyomást pl.

Napi egy hársfa tea teljesen veszélytelen és kellően hatásos is, kiegészítve a napi teaadagot bodzával, csipkebogyóval, kakukkfűvel, ökörfarkkóróval, bugás macskamentával...stb.

Nagyon jók a gyógynövények, de veszélyesek is lehetnek, ha nem úgy használjuk őket, ahogy kell!

 

Gyógyszerek kontra Gyógynövények

 
Egyre többünknek esik le a hályog a szeméről a gyógyszerekkel kapcsolatban: "Hé, ember! A gyógyszereket nem azért találták ki, hogy meggyógyuljunk!"
Nézzünk meg egy tipikus vérnyomás-problémát. Mit tesz a gyógyszer? Majd valamikor beáll a vérnyomása tőle a betegnek? Nem, dehogy! Ha egyszer elkezdi, élete végéig szedheti! De így van ez bármilyen más szintetikus készítménnyel is.
Úgy tűnik, miután rászoktattak minden orvost arra, hogy azonnal és egymás után többször is antibiotikumokat írjanak fel mindenre, "visszanyal a fagyi", ugyanis a kórokozók már egyre inkább immunisak lesznek a mű-antibiotikumra! Egyre kevésbé hatnak, mert a vírusok alkalmazkodnak.
A gyógynövények teljesen más elven működnek ebben az esetben is. Nem tudnak alkalmazkodni a kórokozók, mert nincs két egyforma összetétel, minden évben más és más. Egyik évben több az eső, másik évben korábban tavaszodik, harmadik évben melegebb van....soha nem lesz egy gyógynövény pont ugyanolyan! Éppen ezért tudnak változatlan hatásfokkal gyógyítani évezredek óta!
Nagyon fontos tudni, hogy a gyógynövények teljesen más elven működnek, mint a szintetikus gyógyszerek. Nem csak a tüneteket kezelik, hanem az adott szerv helyes működését is helyreállítják. Óriási különbség!!!
Vegyünk egy példát: mostanában sokat fáj a fejünk. Mi van akkor, ha marékszám kapkodjuk a fejfájás-csillapítót? Még nagyobb baj lesz! Ugyanis a gyakori fejfájással a szervezetünk jelzi, hogy valami nem oké valahol, csengeti az ébresztőórát! A gyógyszerekkel semmi mást nem csinálunk, csak kikapcsoljuk ezt a csengetést. Na de attól a szervezetünk csenget ám tovább, csak mi nem halljuk! Ha azonban egy kicsit odafigyelünk magunkra, a fejfájáson kívül biztos, hogy egyéb jelzéseket is észre fogunk venni. Lehet, hogy nem olyan intenzívek ezek az egyéb jelek, mint a fejfájás, de vannak, az biztos! Lehet, hogy az emésztésünk sem igazán jó az utóbbi időben. Vagy több a pattanás az arcunkon. Ezek például jelezhetik a túlzott savasodást illetve azt, hogy nagyon sok méreganyag van a szervezetünkben és már nem bírunk olyan mértékben tisztulni, amilyen mértékben mérgeződünk.
Ha ezeket a jelzéseket vettük, akkor tudjuk azonnal, hogy méregtelenítenünk, lúgosítanunk kell. Csinálhatunk egy 2 napos béltisztítást a hétvégén gyújtoványfűvel, azután egy 6 hetes kúrában fehér árvacsalán teával lúgosíthatunk. Azután pedig immunerősítés kakukkfű teával, sok-sok C vitaminnal, megfázásos időszakban érdemes a bugás macskamenta teát is inni.
Ilyen módon nem csak a fejfájást felejthetjük el, hanem minden egyéb nyavalyát is, ugyanis kitisztított és felerősített szervezetünk minden kórokozót ki fog védeni! A leglényegesebb, hogy ne várjuk meg, amíg nagyon belekeveredünk egy betegségbe, hanem az első jeleknél kezdjük alkalmazni a teákat! Ebben az esetben pár nap alatt helyre tudjuk hozni a kezdődő problémát, ugyanis nyakon csípjük a betegséget a legelején és nem hagyjuk, hogy kifejlődhessen.
A gyógynövény teák beiktatása a mindennapjainkba ezerszeresen visszafizetődik! Nemcsak erősít és ellenállóvá tesz, hanem rákényszerít arra is, hogy egy kicsit lazíts, foglalkozz magaddal, forralj vizet, áztasd be a gyógynövényt, várd meg, míg kioldódnak a hatóanyagok, szép lassan kortyolgasd el...mind-mind ÉRTED van! A saját egészségéért és jól-létéért ugyanis mindenki maga felelős! 
 

 

Inhalálás gyógynövényekkel

 Régen rendszeresen alkalmazták, velünk is csinálta a nagymamánk, ha meg voltunk fázva. 
Egy nagy edényben vizet forralt, belerakott gyógynövényeket, kicsit hagyta állni és egy pléd alatt bedugott minket a gyógyító gőzbe. Pár perces gőzölés után érezhetően jobban lesz az ember, ezt tapasztalatból tudom. Addig érdemes a pléd alatt maradni, amíg van gőz, utána pedig fontos, hogy melegben legyünk, tehát leginkább este, lefekvés előtt végezzük ezt a kúrát!
Heti rendszerességgel érdemes ezt csinálni, kamillával megfázáskor, kakukkfűvel köhögésre...stb.
Az arcbőrünk is egyre szebb lesz a gyógynövények hatóanyagaitól.

Zsíros bőrre pl.
2,5 liter vízhez számítva 2 evőkanál szárított rozmaring, 
2 evőkanál szárított levendula
2 evőkanál szárított cickafark
1 evőkanál szárított borsmenta gőze együtt csodákat tesz, főleg hosszú távon.

Erre a bőrtípusra hatásos még a petrezselyem-borsmenta-szeletelt citrom gőzkombináció is.

Száraz bőrre:
kamilla, rózsaszirom, bodzavirág, nadálytőlevél együttese szépít látványosan.

Normál bőrre:
körömvirág, kamilla, rózsaszirom, levendula

Gőzölés után érdemes meleg vízzel lemosni az arcunkat és hidratálókrémmel bekenni.

 

Immunerősítő kisgyerekeknek

 


Szabó Gyuri bácsi, akit a bükki füvesember néven ismerünk, nagyon sok jó receptet közöl előadásaiban is és az interneten is. Nagymamám is ezeket az ősi gyógymódokat alkalmazta nálunk gyerekkoromban - ő most 90 éves és köszöni szépen, jól van, aktív és nem szed gyógyszereket sem, úgyhogy szerintem érdemes lehet nekünk is ezt csinálni! :) 

A náthás időszakokban érdemes kisgyermekeink immunrendszerét kakukkfüves fürdővel erősíteni. 3 evőkanál kakukkfüvet kössünk be egy zsákocskába (vagy egy régi zokniba :) ) és amikor a fürdővizet engedjük, dobjuk a kádba és fürdés alatt is hagyjuk benne. Ha kivesszük a kicsit a vízből, ne törölgessük azonnal szárazra, hanem csak burkoljuk be jól egy nagy törölközőbe pár percig, hogy a hatóanyagok beszívódjanak a bőrön keresztül.
3 naponta érdemes megcsinálni ezt ősztől tavaszig és nem fog beleesni kisgyerekünk az aktuális járványokba sem!

 

Gyógynövényes orrcsepp

 

Gyógynövényes orrcsepp kisbabáknak

Tegnap kis keresztlányomnál voltunk és a kisbabája nagyon náthás volt. Adtam neki egy nagyon régi receptet, amit én is sikerrel alkalmaztam a gyerekeimnél kicsi korukban. Kirakom ide is, hátha még valakinek szüksége van rá:

1 púpos teáskanál édesköményt fél liter vízben pár percig forralunk. Mikor langyosra hűlt, ugyanennyi papsajtlevelet és fehérmályvagyökeret adunk hosszá, pár órán át hagyjuk állni, azután leszűrjük (nyálkás lesz, akkor jó!). Ebből akárhányszor cseppenthetünk 1-1 cseppet a pici orrába a nap folyamán. Nem irritálja, roncsolja az orr nyálkahártyát és 2-3 nap alatt búcsút inthetünk az orrfolyásnak, valamint megelőzzük a nagyobb problémák - fülgyulladás, arcüreggyulladás, homloküreg-gyulladás kialakulását is.
24 órás szer, tehát naponta újat kell főzni!
Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek ugyanezt 2 dl vízzel leforrázott diólevélteával a legjobb csinálni, akár át is mosni vele és benntartani naponta 1-2X az orrüregben. Mindenféle gyulladást meggyógyít! :)

 

Méregtelenítés

 

Méregtelenítés a világ legegyszerűbb módján! :)

Hetente legalább egyszer érdemes megcsinálni ezt lefekvés előtt:
vegyünk egy lavór forró vizet és készítsünk a kezünk ügyébe egy törölközőt. Próbáljuk a lábunkat folyamatosan szoktatni a forró vízhez és mihelyt elviselhetően forró, tartsuk benne pár percig. Ha jól csináljuk, akkor izzadni fogunk, de ha ez nem sikerül, akkor öntsünk hozzá még forró vizet és ismételjük meg a "lábkapkodást"! :)

A lényege ennek az ősi módszernek pont az izzadás, utána azonnal bújjunk az ágyba! Heti rendszerességgel méregteleníthetjük így a szervezetünket, mert mindig kiizzadjuk a méreganyagokat.

Nem beszélve arról, ha valahonnan átfagyva érkezünk haza, pillanatok alatt felmelegíthetjük így az egész testünket és megbetegedés sem lesz a fagyoskodásból!

Nagymamám szentül hiszi, hogy ez a módszer még a fogfájást is elmulasztja és szinte mindenre használja! :D

 

 

Mit tud a vöröshagyma?Vírus- és baktériumölő, nagyon hasznos a járványos, náthás időszakokban!

Tegyünk az ágyunk mellé a fejünk közelébe éjszakára egy nagy vöröshagymát, melyet nem kell megpucolni, csak mindkét végét vágjuk le! 
A hagyma bevonzza a mikrobákat még 1 éjszaka alatt is - persze reggel ki is kell dobni!
(Állítólag tüdőgyulladásnál is hatásos ez a módszer, a hagyma egészen megfeketedik olyankor reggelre!)

Ha folyton köhögési ingerünk van, de nem akar felszakadni a nyálka vagy fáj a torkunk, akkor egyszerűen készíthetünk hagymaszirupot:
1 nagy, friss hagymát felaprítunk, majd befedjük cukorral (barnacukor persze!) és a hűtőszekrénybe rakjuk. 
Fél nap múlva édes levet ereszt, ebből naponta többször 1-1 teáskanálnyit lassan nyeljünk le.


Nekem bevált a gyerekeknél is, bár nem mondhatnám, hogy rajongtak érte, de 1-2 nap múlva már kutyabajuk sem volt... :)